In de spotlight; Tineke Aretz

Tineke is 58 jaar oud en werkt inmiddels al vijf jaar bij Kwekerij Roobeek voor 24 uur per week. Ze komt uit Heerlen, maar woont in Siebengewald. En ze heeft het ontzettend naar haar zin bij Kwekerij Roobeek.

Dit is dus haar vijfde jaar bij Roobeek. Voorheen werkte ze als verpakker van groente en fruit. Dat werk vond ze ook heel leuk, maar Roobeek is ook lekker werken. “Bij Roobeek kun je bijna altijd naar buiten, dat kon daar niet.”

Afleveren en uitzoeken van planten en het klaarzetten van bestellingen. Daar houdt ze zich het meeste mee bezig. Als er genoeg mensen zijn zoekt ze het liefst de werkzaamheden buiten op, maar binnen werken vindt ze ook helemaal niet erg hoor!

Maar toch, het buiten zijn vindt ze het leukste onderdeel aan het werken bij Kwekerij Roobeek. Lekker met de planten bezig zijn. Werken met grote partijen kleine bolletjes vindt ze wat minder, om iedere soort moet namelijk een ander etiket en daar wordt ze soms horendol van.

Over haar collega’s bij Roobeek is Tineke ook erg te spreken, ze heeft hier al veel leuke mensen leren kennen zoals, Anja, Magda, Jolanda, Richard en Sam. Buiten werktijd gaan ze nog wel eens een dagje weg, gezellig!

In haar jaren bij Kwekerij Roobeek heeft Tineke niet alleen veel geleerd over planten, maar ook over mensen. Ze heeft inmiddels veel geduld en begrijp voor mensen die niet zo zijn zoals zij is. Een hele goede eigenschap.  

Al met al is Tineke ontzettend blij dat ze bij Roobeek werkt, ze beschrijft het als een heerlijke magische plek en ze wil er nooit meer weg. Misschien komt dat ook omdat er vaak iets te beleven valt. In de zomer vinden vaak eitjes en soms vliegen er zelfs (jonge) buizerds rond.

“Je hebt hier een stukje vrijheid dat je bij andere bedrijven niet hebt, je kunt hier altijd nog even kletsen tussendoor, dat vind ik geweldig. Ik wil hier nooit weg.”

Leave a Reply