In de spotlight; Henk Janssen

Henk Janssen in 64 jaar oud en werkt inmiddels alweer tien jaar bij Kwekerij Roobeek, 36 uur per week.

Hiervoor heeft hij 40 jaar in bedrijfsleven gewerkt. Hij deed daar onder andere de montage van sorteerapparaten en werkte mee met de recycling van kopieerapparaten. Hij heeft voor veel verschillende bedrijven gewerkt, bij de een was hij bezig met verwarmingsketels, bij een ander weer met gietijzeren onderdelen van vrachtwagens en tractoren. Dat is natuurlijk niet vreemd in 40 jaar tijd. Tel daar de tien jaar bij Roobeek bij op en je ziet dat Henk al 50 jaar aan het werk is, ervaring genoeg dus!

Bij Roobeek werkt hij nu in de begeleiding, maar hij werkt ook ‘gewoon’ mee. “Ik doe gewoon mijn werk en ik stuur de mensen ook aan. Eventueel help ik ze ook waar nodig.”

Wat Henk precies doet bij Roobeek maakt hem niet zo veel uit. “Dat had ik in bedrijfsleven ook, ik voel me goed hier en ik pas ertussen. Ik heb altijd wel een beetje groene vingers gehad, ondanks dat ik in de metalen zat. Wat dat betreft heb ik geen voorkeur voor werkzaamheden.”

Henk vindt het werkniveau prettig en is nog niks tegengekomen dat hij écht moeilijk vindt. De omgang met alle verschillende werknemers van Roobeek gaat hem ook goed af. “Ik heb altijd al met mensen gewerkt, ook met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat vind ik niet moeilijk. Ook als er wel eens onenigheid is, dan ga ik daar goed mee om. Dat moet je wel kunnen.”

Al tien jaar lang komt hij met plezier op de fiets naar Roobeek om te werken. Geen elektrische, wel een goede. Met 24 versnellingen. Hij rijdt met gemak 26 kilometer per uur, maar wel als de wind in de rug staat. Over twee jaar gaat Henk met pensioen, tot die tijd kun je hem nog vinden bij Kwekerij Roobeek.

Leave a Reply