In de spotlight; Peter van Melick

Peter van Melick is 46 jaar oud en komt uit Geldrem. Hij werkt al zo’n 26 jaar voor de WAA groep. Van die 26 jaar heeft hij het langst voor Kwekerij Roobeek gewerkt. Voordat hij bij de WAA groep begon zat hij nog op school. Op school leerde hij bijvoorbeeld koken, hout- en metaalbewerking. Buiten schooltijd hielp hij zijn ouders op de boerderij.

Bij Roobeek doet hij inmiddels van alles, zoals transport en het knippen van planten. Het leukste aan het werk hier vindt hij contact met de andere mensen, zijn collega’s. Die ziet hij buiten werktijd ook vaak ziet om leuke dingen mee te doen. Het liefst is hij bij Roobeek bezig met het afleveren van bestellingen, vroeger was dat alles dat hij deed, nu doet hij dat nog af en toe.

Er zijn geen dingen die Peter minder leuk of moeilijk vindt. Tenzij er iets nieuws op zijn pad komt, dan wil hij dat altijd leren. “Alles wat je voor het eerst doet is moeilijk, maar zo blijf je wel leren. Er is niks dat mij echt niet lukt hoor.”

Hij heeft bij Roobeek veel geleerd, vooral over planten. Bijvoorbeeld hoe je ze vastpakt. Maar ook op sociaal gebied heeft hij dingen geleerd. Hij haalt bijvoorbeeld altijd koffie voor iedereen wanneer ze met een groep zijn.

Peter is blij dat hij bij Roobeek werkt en hoopt dat hij hier nog lang kan werken. En dat hij nog veel leuke dingen mee kan maken, zoals de kerstviering of barbecues met al zijn collega’s.

Leave a Reply