In de spotlight; Chris Wijlaars

Chris Wijlaars is 45 jaar oud, komt uit Venlo, en al 28 jaar trouw in dienst bij kwekerij Roobeek. Wij zijn met hem in gesprek gegaan om deze trotse werknemers nog eens extra in het zonnetje te zetten!

Chris is dus al 28 jaar werkzaam bij Roobeek, waarvan één jaar stage was. De snelle rekenaar zal al doorhebben dat dat betekent dat hij op zijn 17e begonnen is bij Roobeek. Hij is meteen uit school bij de kwekerij terecht gekomen en momenteel werkt hij er 32 en 36 uur per week, om en om.

In die uren doet hij van alles bij kwekerij Roobeek. Bijsturen, stekken, afleveren, kapotte planten weghalen, oppotten, ompotten, noem maar op! Dat vindt hij ook meteen het leukste aan zijn werk, de variatie. Hij is altijd met iets anders bezig en hij kan zich overal goed inzetten. Vegen en opruimen vindt hij dan weer wat minder leuk om te doen, maarja, dat hoort er natuurlijk ook bij. Gelukkig vindt Chris niks écht moeilijk bij Roobeek, je kan hier namelijk alles leren! “Alles wat ik nu doe heb ik geleerd bij Roobeek.”

Als je aan hem vraagt of hij liever binnen of buiten werkt, dan zegt hij toch buiten; “Lekker in de frisse lucht”, maar het ligt ook wel aan het weer. Chris heeft in zijn tijd bij Roobeek veel leuke mensen leren kennen, in zijn vrije tijd gaat hij nog wel eens een dagje uit met collega’s.

Een aantal jaar terug was het 25-jarige jubileum van kwekerij Roobeek. Chris herinnert zich dit als een ontzettend leuke dag. Ze hebben toen met zijn allen een rondleiding gehad over de kwekerij en daarna met alle collega’s gezellig de dag doorgebracht. “Dat vind ik altijd leuk, gezellig samen zijn!”

Zo lang hij kan, blijft Chris graag bij Roobeek werken. “De werkdruk is prettig en ik heb het hier heel goed.”

Leave a Reply